Contentsates Logotyp

Jag håller just nu på med att utveckla mitt första projekt som går under namnet Contentsate. Contentsate är en extremt nischad sökmotor som möjliggör för bloggare och internetmarknadsförare att hitta lämpliga och relevanta artiklar som de gratis får återpublicera på sina bloggar och sajter. Tjänsten kommer primärt att rikta sig till den amerikanska marknaden.

Screenshot av Contentsates startsida

Idéen till projektet föddes när jag förra året deltog i Thirty Day Challenge, en internetmarknadsföringstävling som går ut på att tjäna $10 online på 30 dagar utan att spendera en enda krona. I denna tävling är det vanligt förekommande att man använder färdigskrivna artiklar som man hämtar från artikelarkiv för att få mer innehåll till sin blogg eller sajt. Problemet är att det finns över 1000 artikelarkiv vilket leder till att det inte är så lätt att hitta de mest lämpade artiklarna för sin blogg eller sajt.

Tanken med Contentsate är således att indexera alla artiklar från dessa 1000+ olika artikelarkiv så att det finns en central tjänst för bloggare och internetmarknadsförare att vända sig till för att hitta relevant och gratis innehåll till sin blogg eller sajt.

Affärsmodell

Contentsate kommer initialt att stödjas genom Adsense-annonser i sökresultatet. Vidare kapitaliseringsmöjligheter kommer jag att se över då sajten lanserats och fått besökare.

Milstolpar

Jag avser att uppnå följande milstolpar:

  1. 1 juli 2008 – Lansera projektet med indexerade och sökbara artiklar från 10st artikelarkiv.
  2. 1 december 2008 – Artiklar från 200st artikelarkiv skall vara indexerade och sökbara.
  3. 1 februari 2009 – Artiklar från 500st artikelarkiv skall vara indexerade och sökbara.
  4. 1 juli 2009 – Artiklar från 1000st artikelarkiv skall vara indexerade och sökbara.

Teknik

Ruby On Rails logotyp

Contentsate bygger jag med språket Ruby och webbramverket Ruby on Rails. För er som inte riktigt vet vad Ruby on Rails är så är det ett opensource-ramverk som möjliggör extremt snabb utveckling, läs mer hos Wikipedia, här eller kolla igenom mina del.icio.us-länkar.

Amazon Web Services Logotyp

För driftsättningen kommer jag att använda mig av Amazon Web Services – en distribuerad, skalbar och kostnadseffektiv hostinglösning som tillhandahålls av Amazon. Då jag aldrig tidigare använt Amazon Web Services så är jag väldigt intresserad av att komma i kontakt med andra som testat plattformen. Har du driftsatt projekt med Amazon Web Services så lämna gärna en kommentar om dina upplevelser eller maila till sebastian [at] agiley.se

Contentsate är ett viktigt pilotprojekt för min del då det blir det första stora projekt jag gör i Ruby On Rails. Indexerings- och sökmotorn i Contentsate kommer jag även att återanvända i många av mina andra kommande projekt då väldigt många av dem handlar om aggregering och indexering.