Etikett: artiklar

Contentsate lanserad!

Publicerades 19 augusti 2008 av Sebastian Johnsson i Projekt

5

Contentsates Logotyp

Efter en hel del strul (det har dock varit extremt lärorikt!) så kan jag äntligen presentera att Contentsate är släppt!

Just nu har Contentsate ca 300 000 artiklar indexerade från ca 15st olika källor. Nu efter lanseringen kommer således fokus ligga på att få in fler artikelarkiv och därigenom fler artiklar.

Jag vill rikta ett stort tack till Johan Söderberg, Andreas Krohn, Anton, Nystartat.se, Anders Whe, Jean, Poyan Nabati och alla andra som testade testversionen av sajten och gav feedback. Jag har sparat ner all feedback och kommer löpande att återgå till denna (t.ex. gällande bannerplacering) när jag vidareutvecklar sajten.

Vad är Contentsate?

Contentsate är en tjänst vars syfte är att underlätta för dig som bloggar eller sysslar med internetmarknadsföring att hitta material som du gratis får återpublicera på din blogg eller sajt. Idag finns det tusentals artikelarkiv och att leta reda på det innehåll du finner mest relevant att publicera på din blogg/sajt kan ta en hel del tid och energi. Det Contentsate gör är att läsa av dessa artikelarkiv och indexera deras artiklar så att du kan vända dig till en plats för att hitta det du söker efter.

Contentsate indexerar för tillfället enbart engelskspråkiga artikelarkiv, stöd för andra språk kommer dock troligtvis att tillkomma i senare versioner.

Handlingsplan

  1. Snickra ihop ett någorlunda pressmeddelande som jag kan skicka till diverse personer som skriver om startups, entreprenörskap, bloggande och internetmarknadsföring.
  2. Börja marknadsföra projektet på Thirty Day Challenge och WarriorForum – Internet Marketing Forums. (Vet du fler sätt att marknadsföra Contentsate på – maila gärna (sebastian at agiley.se) eller kommentera nedan.)
  3. Indexera fler artikelarkiv – siktar på att lägga till 5st varje dag.
  4. Se över duplicerade artiklar i sökresultaten och tweaka så att encodingproblem inte uppstår vid inläsning av artiklar.

Har du några frågor, kritik eller feedback så hade jag uppskattat väldigt mycket om du lämnade en kommentar. Tack!

Contentsates Logotyp

Jag har den senaste veckan hunnit att arbeta en hel del med Contentsate och arbetsnarkomanrekordet hittils var arbetsinsatsen á 16h i ett svep i måndags :).

Jag har glömt hur många gånger jag har fått skriva om funktionaliteten som hämtar in och crawlar artiklar, men jag har äntligen funnit en lösning som både är snabb och skalbar. Jag har även hunnit att arbeta en del med själva gränssnittet vilket jag tänkt visa upp några sneak peeks av idag.

Startsidan:
Contentsate - startsidan

Sökresultat:
Contentsate - sökresultat

Administrationsgränssnittet (långt ifrån färdigt):
Contentsate - administrationsgränssnitt

Jag återkommer med fler uppdateringar i takt med att lanseringen (troligtvis andra veckan i Augusti) närmar sig. Förresten, stort tack till Poyan Nabati som verkligen pushat mig till att arbeta ännu hårdare. Ta en titt på hans nya blogg/projekt Lemeno!

Att läsa

Jag gick precis igenom mitt del.icio.us-flöde och hittade ett sparat bloginlägg jag bara måste tipsa om. Inlägget ‘The 100 Daily Must-Reads for Entrepreneurs‘ listar 100 sajter och bloggar som varje entreprenör bör ta en närmare titt på.

Trevlig läsning!

Contentsates Logotyp

Jag håller just nu på med att utveckla mitt första projekt som går under namnet Contentsate. Contentsate är en extremt nischad sökmotor som möjliggör för bloggare och internetmarknadsförare att hitta lämpliga och relevanta artiklar som de gratis får återpublicera på sina bloggar och sajter. Tjänsten kommer primärt att rikta sig till den amerikanska marknaden.

Screenshot av Contentsates startsida

Idéen till projektet föddes när jag förra året deltog i Thirty Day Challenge, en internetmarknadsföringstävling som går ut på att tjäna $10 online på 30 dagar utan att spendera en enda krona. I denna tävling är det vanligt förekommande att man använder färdigskrivna artiklar som man hämtar från artikelarkiv för att få mer innehåll till sin blogg eller sajt. Problemet är att det finns över 1000 artikelarkiv vilket leder till att det inte är så lätt att hitta de mest lämpade artiklarna för sin blogg eller sajt.

Tanken med Contentsate är således att indexera alla artiklar från dessa 1000+ olika artikelarkiv så att det finns en central tjänst för bloggare och internetmarknadsförare att vända sig till för att hitta relevant och gratis innehåll till sin blogg eller sajt.

Läs merLäs mer