Etikett: Australien

Mitt sporadiska kontor i Perth

Min nästintill fyra månader långa landsflykt närmar sig nu sitt slut – och det här är definitivt inte sista gången jag gör något sånt här.

I det här inlägget tänkte jag kort redogöra för mina erfarenheter med att driva mitt företag från andra sidan jordklotet.

Det här inlägget är först och främst riktat till andra personer som kör sitt företag mer eller mindre och solo och funderar på att dra utomlands några månader, men det är även ett underlag för mig själv att använda för att förbättra och tänka igenom hur jag skall driva mitt företag inför nästa vagabondturné.

Så vad har jag då lärt mig?

Läs merLäs mer

It’s been awhile

Publicerades 9 april 2009 av Sebastian Johnsson i Diverse, Projekt

0
Me in Manly

Jag är helt katastrofalt dålig på att uppdatera. Jag vet att jag hade det som ett av mina mål i år att vara flitigare att skriva men jag har helt enkelt haft så pass mycket att göra att jag helt glömt bort. My bad.

Så vad har hänt de senaste två månaderna? Jag är fortfarande i Australien och har det riktigt fantastiskt här. För de som är intresserade av min vistelse i Australien se till att gå in på min andra blogg SebastianJohnsson.com.

Skånes Livsmedelsakademis interaktiva livsmedelskarta

Under min tid här i Australien har jag jobbat tillsammans med Skånes Livsmedelsakademi på distansbasis för att ta fram en Google Maps Mashup som visar vilka aktörer som de arbetar med. Mashupen är bara en liten del av projektet och de har ett rätt övergripande administrationsgränssnitt att arbeta med.

Kartan är släppt och finns online på http://kartan.livsmedelsakademin.se/. Jag är just nu i full gång med att göra kartan flerspråkig samt att påbörja arbetet med cachning och optimering. Mashup-biten av projektet kommer jag definitivt att återvända när jag väl släpper någon Google Maps-sajt.

Just ja, jag mikrobloggar enbart på engelska numera så min Jaiku är död. Gör som 2900+ andra och följ mig på Twitter istället!

The Down Under-plan

Publicerades 15 december 2008 av Sebastian Johnsson i Diverse

7
Down Under

Som jag skrev i ett tidigare inlägg drar jag den 9:e februari ner till Australien och bor där i 3 månader. Målet med Australienresan är att få en känsla av om ett liv i Australien kan vara något att satsa på framför ett liv i Sverige.

Tre månader låter som en väldigt kort tid för att klura ut något sådant och tanken är inte heller att jag skall bestämma mig helt och hållet efter den här svängen. Trivs jag så har jag troligtvis fixat lite kontakter under den här vistelsen och jag har fortfarande kvar möjligheten att återvända och nyttja mitt Working Holiday-visum (du får bo och arbeta i Australien i ett år utan att behöva vara sponsrad av en specifik arbetsgivare).

För att få ut så mycket som möjligt av resan och bygga upp ett kontaktnät kommer jag att köra en sjuhelvetes mingelfrenzy och försöka gå på en väldans massa olika träffar, främst inriktade på entreprenörskap, startups och webbutveckling. Hittils har jag tänkt att gå på följande träffar:

Utöver att glida runder på massa meetups kommer jag även att slå ett öga på diverse jobb på bland annat http://it.seek.com.au/ (jag kanske borde slå ett öga på ekonomijobb med – det är ju trots allt det jag har en kandidatexamen i i januari), kontakta intressanta arbetsgivare och förklara min situation. Har man tur kanske man kan göra något mindre projekt pro bono (jag får inte arbeta på ett turistvisum) och därigenom få lite referenser och erfarenheter.

Australienresan kommer givetvis inte enbart att handla om nätverkande kors och tvärs. Jag skall även lära mig surfa och pyssla med en rad andra schyssta aktiviteter. Sen fortsätter ju arbetet på distans med projekt här hemma i form av konsultuppdrag samt det nya projektet jag arbetar med.

Nu är det bara att räkna ner, mindre än två månader kvar nu!

I’m going to Australia

Publicerades 30 november 2008 av Sebastian Johnsson i Diverse

5
Cronulla Beach, Australien

All right, då var det klart. Den 9:e februari drar jag ner till Australien och stannar där i 3 månader. Tanken är att känna på hur det är att leva och till en viss mån arbeta i Australien för att se om Australien kan vara ett lämpligt land att emigrera till. Jag kommer dock att fortsätta utveckla det nya projektet jag arbetar med samt göra lite konsultuppdrag på distans, så MacBooken får också uppleva Australien :)

Skall du själv ner till Australien och Sydney någon gång mellan februari och maj 2009? Eller känner du någon som ska ner? Lämna gärna en kommentar, det hade varit kul att komma i kontakt med fler som skall ner!