Etikett: mjukvara

Jason Fried, en av killarna bakom inspirerande 37signals, presenterade nyligen sina idéer om Web 2.0 och mjukvara på Web 2.0 Expo i New York:

37signals blogg finns det även en sammanställning med blogginlägg som sammanfattar Jasons samt kollegan David Heinemeier Hanssons presentationer från eventet. För mer presentationer från Jason Fried, se mitt tidigare inlägg ”Inspirerande Podcasts om Entreprenörskap”.

Mjukvara.se:s logotyp

Christian Rudolf på Disruptive har idag lanserat sitt projekt Mjukvara.se som är tänkt att bli ett lokalt alternativ till Download.com. Sajten i sig är ett intressant koncept, men det som intresserar mig mest är Christians väg från idé till lansering. Detta är en väg som oftast är lång, snårig och utmanande.

Enligt Christian (se artikeln ‘Vi är det lokala alternativet till Download.com‘ hos InternetWorld) har Mjukvara.se finansierats med något som humoristiskt kallas ‘grötkapital’ – vilket syftar på att 50% av Christians matintag bestått av gröt då han finansierat projektet med pengar ur egen ficka. I inlägget ‘Idag sparkar jag igång Mjukvara.se på allvar!‘ berättar Christian vidare att problem som han initialt trodde var små och triviala växt till sig stora problem och förskjutit tidplanen. Trots denna förskjutning valde Christian dock att lansera projektet idag vilket jag tror är ett smart drag: tidig release > tidig feedback > bättre slutprodukt.

Just att släppa sin produkt tidigt är något jag redan lärde mig när jag gjorde min första sajt Alternia (se ‘Min väg till entreprenörskap‘) och en princip som jag kommer att följa stenhårt i arbetet med mitt projekt Contentsate. Jag hoppas att den tidigarelagda releasen lönar sig för Christian och att Mjukvara.se som projekt tar fart!