Etikett: Motivation

Your time is limited so don’t waste it living someone else’s life. Don’t be trapped by dogma, which is living with the results of other people’s thinking. Don’t let the noise of other’s opinions drown out your inner voice. And most important, have the courage to follow your heart and intuition. They somehow already know what you truly want to become. Everything else is secondary.
— Steve Jobs

Jag brukar i tid och otid kolla på två stycken väldigt speciella videos för att bli inspirerad och hålla motivationen uppe. Dessa två videos ger inte bara vettiga riktlinjer för hur man ska försöka att leva sitt liv utan de ger även viktiga tips om vad man som entreprenör skall sträva efter: att vara nyfiken, att följa sitt hjärta och sin intuiton, att arbeta hårt och att inte låta några hinder stoppa en.

Steve Jobs

Den första videon är Steve Jobs avslutningstal från Stanford år 2005. I videon berättar Steve om sitt liv och hur hans nyfikenhet och intuition ledde honom till att starta Apple:

Läs merLäs mer

Rule your mind or it will rule you.
— Horace, romersk poet

En av mina största svagheter privat likväl professionellt är min tendens till att bli katastrofalt oorganiserad. Jag har aldrig haft en almanacka i mitt liv utan jag har alltid förlitat mig på att memorera alla mina åtaganaden. Med tanke på att jag både är företagare och heltidsstudent borde jag ha insett vikten av att planera och att vara strukturerad för väldigt länge sedan.

Getting Things Done av David Allen

Droppen som fick bägaren att rinna över inträffade dock först för två veckor sedan då jag fick betalningspåminnelser på fakturor jag var 100% säker på att jag hade betalat. Vid närmare research visade det sig att jag inte alls hade betalat fakturorna – jag gick bara i tron om att jag hade gjort det.

Att glömma att betala fakturor är oacceptabelt – men det är inte det största problemet med att vara oorganiserad. Det största problemet är det som händer på det personliga planet: till sist styr livet och dina åtaganden dig och inte tvärtom.

För att strukturera upp både mitt privatliv och mitt företag har jag den senaste veckan både läst och lyssnat på ljudboksversionen av David Allens ‘Getting Things Done’ samt experimenterat med Things, en mac-applikation som följer Getting Things Done (GTD)-principerna.

Läs merLäs mer