Etikett: Next

Jag hittade precis två stycken videos där Steve Jobs i en internvideo till sina anställda pitchar hur NeXT skall utvecklas, ta sig in på marknaden och vilka distinkta säljfördelar NeXT har gentemot sina konkurrenter:

Med facit i hand (NeXT:s datorer blev aldrig någon succé och bolagets räddning blev Apples uppköp) är det rätt intressant att se hur pass passionerad och övertygande Steve är om NeXT:s koncept. För mer läsning om Steve Jobs, se min recension av biografin ”Steve Jobs – The Greatest Second Act In The History Of Business”.

Do you want to spend the rest of your life selling sugared water or do you want a chance to change the world?
— Steve Jobs till John Sculley, tidigare VD för Pepsi som lämnade sin post för att bli VD för Apple.

iCon: Steve Jobs - The Greatest Second Act In The History Of Business

Jag har den senaste veckan läst boken ”iCon: Steve Jobs – The Greatest Second Act In The History Of Business” som ger en ingående inblick i fenomenale Steve Jobs privatliv och affärsliv. Det här är utan tvekan den bästa businessbok jag hittils läst.

Biografin inleds med en beskrivning av Steves tidiga år. Märkvärdigheterna i Steves liv började redan vid hans födsel den 24:e februari 1955 då han blev bortadopterad till Paul och Clara Jobs, ett mellanklasspar bosatt i San Fransisco. Steve växte upp i ett område fyllt med ingenjörer och upptäckte tidigt ett intresse för elektronik och en passion för att bygga ihop elektroniska prylar. Detta intresse dominerade Steves ungdomsår och intresset – i kombination med ett lagom udda och asocialt beteende – gjorde att Steve blev en outsider under hela sin skoltid.

Läs merLäs mer