Etikett: paretoprincipen

Glad Midsommar!

Publicerades 20 juni 2008 av Sebastian Johnsson i Diverse

2

Midsommarstång

Jag vill önska alla läsare en riktigt go’ och glad midsommar!

Jag har varit rätt inaktiv med bloggandet på sistonde vilket huvudsakligen beror på att jag tagit på mig ett nytt konsultuppdrag samt att jag har varit sjuk. Jag har inte riktigt haft möjlighet att läsa tre böcker i veckan (som jag skrev i min kommentar till mitt inlägg ‘Mer att läsa‘) men jag har kommit igång så smått med läsandet igen.

Som jag skrev i mitt tidigare inlägg ‘Frihet… snart i alla fall‘ har jag börjat läsa böckerna ‘The 80/20 Principle: The Secret to Success by Achieving More with Less av Richard Koch‘ och ‘The 80/20 Individual: How to Build on the 20% of What You Do Best av Richard Koch‘ för att lära mig mer om Paretoprincipen och hur jag kan använda denna för att göra mer med mindre tid. Jag kommer att skriva mer om Paretoprincipen samt sammanfatta dessa två böcker inom kort.

Gällande mitt projekt Contentsate har jag faktiskt kommit en lite längre bit på vägen. Jag har fastnat i lite fallgropar här och där men nu verkar jag ha hittat lösningar på de flesta av mina problem. Den ursprungliga deadlinen (1 juli) kommer dock att bli väldigt tight att klara av. Vi får se hur det går :).

Om du undrar varför det har varit stendött i bloggen de senaste dagarna så beror det på att jag har råpluggat till en tenta. Idag gjorde jag tentan och jag klarade troligtvis den. Det enda som återstår nu är finputsning på en rapport och sedan är jag helt fri från skolan fram till den 1:e september.

The 80/20 Principle: The Secret to Success by Achieving More with Less

Jag kommer så smått att börja att arbeta med mitt projekt Contentsate igen nu i dagarna och jag kommer även att börja läsa två stycken böcker som jag tänkt att sammanfatta och recensera. Denna gång kommer jag att gå igenom Pareto-principen med hjälp av böckerna ‘The 80/20 Principle: The Secret to Success by Achieving More with Less av Richard Koch‘ och ‘The 80/20 Individual: How to Build on the 20% of What You Do Best av Richard Koch‘.