Etikett: resa

I’m going to Australia

Publicerades 30 november 2008 av Sebastian Johnsson i Diverse

5
Cronulla Beach, Australien

All right, då var det klart. Den 9:e februari drar jag ner till Australien och stannar där i 3 månader. Tanken är att känna på hur det är att leva och till en viss mån arbeta i Australien för att se om Australien kan vara ett lämpligt land att emigrera till. Jag kommer dock att fortsätta utveckla det nya projektet jag arbetar med samt göra lite konsultuppdrag på distans, så MacBooken får också uppleva Australien :)

Skall du själv ner till Australien och Sydney någon gång mellan februari och maj 2009? Eller känner du någon som ska ner? Lämna gärna en kommentar, det hade varit kul att komma i kontakt med fler som skall ner!

Inspirerad av Andreas Bards blogginlägg ‘Vad la grunden till ditt entreprenörskap?‘ tänkte jag skriva ner mina tankar om vad som lade grunden till mitt entreprenörskap.

Om jag inte minns helt fel så började min fascination av entreprenörskap den dag jag för första gången såg Internet, vilket var någon gång runt 1996-1997. Vid tidpunkten var jag 10-11 år gammal och jag var helt häpnadsförd över alla möjligheter som Internet förde med sig: tidningar direkt i datorn, chattsidor och all information som fanns att söka. Trots att detta var startpunkten dröjde det ca 4 år till jag började att lära mig att göra hemsidor och förvärva mig andra kunskaper som kunde vara till nytta i min väg till att bli entreprenör.

Till skillnad från många andra entreprenörer tror jag att jag är rätt unik med att jag aldrig sålt varken jultidningar, drivit saftstånd eller sommarjobbat. Trots mina föräldrars ivriga tjat om att jag skulle skaffa ett sommarjobb stod jag på mig och spenderade mina somrar med att njuta av sol och bad på dagtid och att lära mig allt jag kunde om hemsidor, programmering och Internet i övrigt på kvällstid. De förstod aldrig riktigt vad jag höll på med men jag var helt säker på att jag gjorde något som på lång sikt skulle hjälpa mig i min väg till att bli entreprenör.

Den första logotypen för Alternia

Efter några år av mindre hemsideprojekt körde jag som 18-åring igång mitt första riktiga projekt, Alternia. Alternia var en kombinerad mötesplats/e-zine för människor intresserade av hårdrock, metal och andra alternativa musikstilar och på sin höjd hade sajten ca 200-300 medlemmar. Under det dryga år jag drev projektet jobbade jag med det som en tok men till sist fick jag lägga ner det på grund av tidsbrist samt att jag inte längre var motiverad att lägga ner merparten av mitt barnbidrag/studiebidrag på t.ex. webhotellskostnader.

Läs merLäs mer