Etikett: SEO

Trots att det är ganska gött sommarväder (det är det i och för sig ganska ofta på Malta) så har jag kört på ganska hårt med Smartlend.

Efter den tidigare content-uppdateringen (främst av långivare) har jag nu gjort en större uppdatering av content för undersidor.

I skrivande stund har jag lagt till content på ca 20 000 ord, dock skall det läggas till rätt många tusen ord till innan jag känner mig riktigt nöjd.

Content kommer dock att prioriteras ned härefter och fokus på utveckling kommer istället att växlas upp. Det är nämligen på utvecklingsfronten jag tror att jag kan skapa mest mervärde för besökarna.

Det som har uppdaterats sedan förra updaten är att följande undersidor har lagts till:

Nästa uppdatering här på bloggen kommer troligtvis att mer detaljerat gå in på de lite mer utvecklingsorienterade aspekterna av projektet.

Jag har sedan en tid tillbaka jobbat på mitt senaste affiliateprojekt Smartlend som är tänkt att bli den bästa tjänsten på den svenska marknaden för konsumenter att jämföra och låna pengar.

Jag kommer att göra större och mer omfattande projektuppdateringar på min engelska blogg och här på denna bloggen är tanken att jag skall göra lite mindre uppdateringar, lite mer som en arbetslogg över vad jag jobbar med.

Det här inlägget kommer att bli aningen längre än vad kommande inlägg kommer att bli då jag helt enkelt fastnade i ett massivt jobbkoma.

De senaste två veckorna har jag slitit som ett djur med att lägga till nya långivare (+ deras lån) samt att uppdatera befintliga långivare samt deras lån.

Detta har tagit sin beskärda del tid då min sajt (till skillnad från merparten av affiliatesajterna inom denna nisch) faktiskt har data för lånen som långivarna erbjuder. Detta möjliggör för att ha vettig funktionalitet där folk kan välja belopp, återbetalningstid och lite andra kriterier när de letar efter lån och få en relevant lista med lånealternativ presenterade för sig.

Att få in denna låndata är heller inte det lättaste. I skrivande stund ligger det 8 070 olika låneobjekt i databasen, och att lägga in dessa manuellt hade givetvis tagit oerhört mycket tid.

För att få in denna låndata har jag gjort på följande sätt:

  • Hämtat ut det via de respektive långivarnas API:er/backends (i många fall anropar långivarnas sliders något i bakgrunden).
  • Screenscrapeat ut priserna från diverse prissidor eller listor.
  • Parsat låndatan från javascript som embeddats på de respektive långivarnas sidor.
  • Manuellt kopierat HTML-segment som sedan parsats.
  • Manuellt lagt in lånen via CSV.
  • För större lån där räntor används, räknat ut en viss uppsättning av långivarens låneutbud med hjälp av exempelräntan de själva använder på sina sajter.

Även om jag som sagt har lyckats att automatisera en hel del så har det ändån tagit sin tid att programmera ihop komponenterna som gör ovanstående samt uppdatera content för varje långivare.

Allt i allt har jag uppdaterat följande på sajten:

Nya långivare:

Befintliga långivare som blivit uppdaterade (content + låndata):

Nästa steg

Nästa prioritet för sajten kommer att vara att lägga till ännu mer content om en mängd relevanta nyckelord. Målsättningen är att lägga till 20 000 – 30 000 ord content innan jag återgår till ren webbutveckling igen.

Ingen mer nofollow

Publicerades 7 december 2008 av Sebastian Johnsson i Diverse

2
Follow

Jag får härmed gratulera mig själv till att jag äntligen använt min hjärna och tagit tag i att fixa bort nofollow på kommentarslänkarna här på bloggen. Kommenterar du här skall du givetvis få en länk tillbaka till din sajt för besväret!

Hade det inte varit för Simon Sundéns inlägg Riktigt bra nofollow-plugin till WordPress! hade det nog dröjt ännu längre tills jag tagit tag i det här.