Etikett: startups

OpenCoffee Logotyp

Nu börjar det äntligen att hända något gällande OpenCoffee här nere i Skåne!

Vi kommer att ha en första träff tisdagen den 28 oktober, klockan 11-13 på Café Nesta (2:a vån), Södergatan 22 (se Cafékartan för mer information) för att diskutera startups, entreprenörskap och företagsamhet. Träffa nya människor, utveckla dina affärsidéer och njut av en kopp kaffe eller två i en informell och avslappnad miljö!

Vi planerar att träffas varannan vecka och tid och plats kommer jag att fortsätta att lägga ut på OpenCoffee.se, Swedish Startups samt här på bloggen.

Då jag är väldigt intresserad av och nyfiken på fenomenet entreprenörskap har jag utvecklat en mer eller mindre besatthet av att lyssna på podcasts om just entreprenörskap.

Venture Voices Logotyp

En väldigt bra sida som innehåller en stor mängd intressanta och informativa podcasts är Venture Voice. Killen bakom projektet, Greg Galant, har för tillfället genomfört 48 intervjuer med entreprenörer och riskkapitalister baserade i och omkring Silicon Valley. Jag har lyssnat på nästintill alla intervjuer och jag rekommenderar verkligen följande intervjuer:

VV Show #17 – Jason Fried of 37signals

Jason Fried
Foto av Deneyterrio

I den här intervjun berättar Jason Fried, en av grundarna till fenomenala 37signals, hur 37signals startades, hur man gick från konsultföretag till produktföretag och hur och varför man byggde sin första produkt Basecamp.

Jag rekommenderar även starkt att du lyssnar på följande podcasts från Jason Fried:

Läs merLäs mer