Etikett: utveckling

24 hour business camp

24 hour business camp är ett riktigt schysst initiativ av Ted Valentin (som sedan tidigare bland annat snickrat ihop Cafékartan.se och Annonskartan.se) som går ut på att ett gäng entreprenörer samlas och under 24 timmar försöker förverkliga sina affärsidéer.

Jag hade egentligen själv tänkt att medverka, men då jag skall till Australien inom kort (jag åker den 9:e februari) så fick jag tyvärr prioritera bort den här händelsen av ekonomiska skäl.

De drygt 90 deltagarna körde igång klockan 12.00 idag och deadlinen är således 12.00 imorgon. Det skall bli väldigt spännande att se vilka projekt det här evenemanget resulterar i!

Jag hittade precis ett väldigt häftigt och intressant videoklipp som förklarar hur webben har utvecklats:

A journey of a thousand miles begins with a single step.
Lao Tzu, kinesisk filosof

Inspirationslitteratur #1

Hur skapar och utvecklar man framgångsrika företag? Vad är det som gör att vissa lyckas där andra har misslyckats?

Det här är frågor som jag grubblat över sedan jag startade mitt första företag för 3 år sedan. Hur skall jag egentligen gå till väga för att utveckla mitt lilla anonyma konsultbolag till ett framgångsrikt företag?

Syftet med den här bloggen är att dela med mig av mina tankar, mina idéer och de resultat jag finner i mina försök att identifiera vad som egentligen krävs för att skapa och utveckla ett framgångsrikt företag. Att jag gör detta i bloggformat känner jag är ett måste då det ger mig en möjlighet att få respons på mina idéer och mina tankar.

Inspirationslitteratur #2

För att finna de svar jag söker kommer jag att bedriva intensiva självstudier i affärsutveckling, entreprenörskap, marknadsföring, försäljning och psykologi. Sist jag gick i de här tankarna köpte jag runt 145 böcker (se bilderna till höger). Att ta del av och att ta åt sig av den kunskap som förmedlas i dessa böcker, podcasts och artiklar blir det första viktiga steg jag måste ta för att utveckla Agiley AB från ett anonymt konsultföretag till ett framgångsföretag. Utöver självstudierna och att praktiskt applicera de kunskaper jag förvärvat, kommer jag även aktivt att leta efter en eller flera mentorer som kan agera bollplank samt bistå med praktisk erfarenhet.

Jag är väldigt intresserad av att lära mig nya saker och att kunna angripa problem utifrån nya perspektiv, så om du själv läser böcker om affärsutveckling, entreprenörskap, marknadsföring, försäljning, psykologi m.m så hade jag verkligen uppskattat om du kunde lämna en kommentar med de böcker du rekommenderar eller skicka ett mail med din lista till sebastian [at] agiley.se.