The Down Under-plan

Publicerades 15 december 2008 av Sebastian Johnsson i Diverse

7
Down Under

Som jag skrev i ett tidigare inlägg drar jag den 9:e februari ner till Australien och bor där i 3 månader. Målet med Australienresan är att få en känsla av om ett liv i Australien kan vara något att satsa på framför ett liv i Sverige.

Tre månader låter som en väldigt kort tid för att klura ut något sådant och tanken är inte heller att jag skall bestämma mig helt och hållet efter den här svängen. Trivs jag så har jag troligtvis fixat lite kontakter under den här vistelsen och jag har fortfarande kvar möjligheten att återvända och nyttja mitt Working Holiday-visum (du får bo och arbeta i Australien i ett år utan att behöva vara sponsrad av en specifik arbetsgivare).

För att få ut så mycket som möjligt av resan och bygga upp ett kontaktnät kommer jag att köra en sjuhelvetes mingelfrenzy och försöka gå på en väldans massa olika träffar, främst inriktade på entreprenörskap, startups och webbutveckling. Hittils har jag tänkt att gå på följande träffar:

Utöver att glida runder på massa meetups kommer jag även att slå ett öga på diverse jobb på bland annat http://it.seek.com.au/ (jag kanske borde slå ett öga på ekonomijobb med – det är ju trots allt det jag har en kandidatexamen i i januari), kontakta intressanta arbetsgivare och förklara min situation. Har man tur kanske man kan göra något mindre projekt pro bono (jag får inte arbeta på ett turistvisum) och därigenom få lite referenser och erfarenheter.

Australienresan kommer givetvis inte enbart att handla om nätverkande kors och tvärs. Jag skall även lära mig surfa och pyssla med en rad andra schyssta aktiviteter. Sen fortsätter ju arbetet på distans med projekt här hemma i form av konsultuppdrag samt det nya projektet jag arbetar med.

Nu är det bara att räkna ner, mindre än två månader kvar nu!

 • Kul! Jag planerar själv att resa utomlands i 3-4 månader, men har tyvärr inte lyckats välja något land ännu. Just nu står valet mellan Australien, Nya Zeeland och USA.

  Nackdelen med Australien och Nya Zeeland är att deras vinter pågår när vi har sommar, något jag helst vill undvika. Hatar vintern och vill därför absolut inte spendera ett helt år utan värme och sol.

 • Hey!

  När jag åker ner så är det fortfarande sommar och det sträcker sig nästan in till April. Därefter blir det mer som en svensk sommar, enligt de jag pratat med i Australien iaf. Så det blir rätt fint att ha sommar feb-maj och sen komma tillbaka till Sverige där sommaren börjar så smått :)

  När hade du tänkt att åka då?

 • Spännande planer du har framför dig! Låter verkligen nice. Själv åker jag ner den 11e februari för att studera en termin på universitetet på Sunshine Coast. Vill självklart upptäcka mer än bara studentlivet men tiden är knapp och budgeten låg. Vilka platser och upplevelser prioriterar du?

 • Ja… det kommer bli så fantastiskt där nere! Okej, låter väldigt intressant, vad har du tänkt att studera?

  De upplevelser jag prioriterar är först och främst att få en känsla av livet där nere. Hur är människorna? Hur ser det ut med jobb osv? Basically, jag vill ta reda på om det kan vara ett värdigt land att emigera till.

  Jag har lite samma problem med budgeten som du har. Det senaste halvåret har jag väll mest pluggat och inte jobbat allt för mycket, så jag har väll en rätt minimal reskassa när jag kommer ner. Aktiviteterna jag kan göra är ju rätt mycket beroende på hur mycket jag kan jobba på distans för mitt företag här i Sverige (jag får i egentlig mening inte jobba i Australien på ett turistvisum). Men något som definitivt skall göras är att surfa och vara i Sydney och festa osv så mycket som möjligt!

 • Pingback: National University of Singapore! Nominerad :) — Karl Wackerberg()

 • Hej!
  Låter som en häftig resa med fina planer. Har själv kommit in på ett utbyte vid UNSW, Sidney, nästa år, så det är dags att börja planera!
  Lycka till

 • Hej David!

  Ja, det kommer att bli så fantastiskt där… Det här är det bästa jag gör på ett par år – skall bli skönt att njuta av lite värme och sol och tänka igenom livet lite.

  Vill du följa mina äventyr i Australien så kan du göra det på http://www.sebastianjohnsson.com